loading

informatie Corona-maatregelen

Informatie voor bezoekers naar aanleiding van aangepaste opening door Corona maatregelen.

Update d.d. 30 juni 2020

Vanaf maandag 6 juli start het hoogseizoen bij Zwembad De Zien. Na de landelijke versoepelingen van de corona-maatregelen op 1 juli kan er veel meer in ons zwembad. We houden ons aan het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ versie 2.1 dat op 02-07-2020 is uitgebracht door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wil je komen zwemmen?

Was je handen vóór het bezoek aan Zwembad De Zien.

Om drukte bij de kleedkamers te vermijden vragen wij u vriendelijk doch dringend om thuis  badkleding aan te trekken.

Let op de aangegeven routes, let op de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

 

Wat mag wel:

Ouders met kinderen mogen weer op het zwembadterrein komen. Alle baden, dus ook het peuterbad, zijn weer voor iedereen geopend. Tijdens activiteiten zelf is geen afstandsbeperking van kracht.

De kleedruimtes zijn weer open! Om drukte te voorkomen vragen we je om thuis je badkleding aan te trekken.

Volwassen mogen weer in het peuterbad aanwezig zijn met hun kinderen. Wel moeten zij daar altijd 1,5 meter afstand tot andere volwassenen bewaren.

Recreatief zwemmen: Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Ook leden van 1 huishouden hoeven dat niet. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot volwassenen.

Tijdens het banenzwemmen is er geen afstandsbeperking meer van kracht.

Wat moet er nog steeds:

Reserveer en betaal je toegangsbewijs op www.zwembad-dezien.nlDe toegangsbewijzen worden de dag van tevoren rond 17:00 online gezet.

Kom je zwemmen? Bij de ingang van De Zien vragen we je door middel van een poster stil te staan bij de verplichte gezondheidsvragen waar we je op moeten wijzen.

Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende symptomen hebt gehad: verkouden, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten heeft. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus.

Hoest en nies in je elleboog. Schud geen handen.

Buiten het water moeten volwassen onderling 1,5 meter afstand houden.

RIVM-richtlijn: geforceerd stemgebruik is niet toegestaan. Zingen en schreeuwen niet toegestaan.

 

Niet opvolgen van de aanwijzingen betekent verwijdering.

Graag geven wij jullie vooraf mee dat wij alle maatregelen elk moment kunnen aanpassen op basis van de overheid, gemeente, maar ook eigen inzichten. Dat kan verruimd, maar ook beperkt worden.