loading

meest gestelde vragen

FAQ’s:

Vanaf wanneer is het zwembad geopend?

We zijn dit jaar vanaf 21 mei, Hemelvaartsdag, geopend. De openingstijden voor de eerste dag, Hemelvaartsdag, zijn als op een zondag: van 10.00 – 15.30 uur. Je mag per dag een uurtje zwemmen.

– Mag ik de hele dag zwemmen?

Nee, je kunt als bezoeker een uur per dag komen zwemmen. Per uur kunnen we 40 kinderen t/m 12 jaar toelaten. Zij mogen spelen en zwemmen in het speelbad.

Voor personen van 13 jaar en ouder gelden andere regels. Tijdens het zwemmen dienen zij de 1,5 meter in stand te houden. Er kunnen 30 personen per uur baantjes trekken in het diepe bad.

– Wat zijn de openingstijden?

Onze planning loopt nu t/m 28 juni, dit is het laagseizoen van ons zwemseizoen. Hoe het hoogseizoen eruit komt te zien is afhankelijk van de nieuwe landelijke maatregelen.

Het zwembad is zeven dagen per week geopend. De dag is verdeeld in 4 shifts van een uur. Het eerste uur van maandag t/m vrijdag is gereserveerd voor de vaste zwemkern (de zogenaamde ‘badmutsengroep’), voor dit tijdslot kan NIET worden gereserveerd. Deze vaste zwemkern betaalt aan de kassa, het liefst per pin en anders gepast contant geld. 

Maandag tot en met vrijdag:
9.00 – 10.00         10.30 – 11.30      14.30 – 15.30     16.00 – 17.00

Zaterdag en zondag
10.00 – 11.00     11.30 – 12.30     13.00 – 14.00     14.30 – 15.30

Banenzwemmen op maandag- en donderdagavond   19.00 – 20.00 uur

– Mag iedereen komen zwemmen?

Je mag komen zwemmen als je je zwemdiploma hebt en als je zelfredzaam bent. Volwassenen mogen niet in het speelbad, niet langs de rand van het bad en mogen niet op het zwembadterrein wachten op hun kind. Kinderen moeten zich zelfstandig aan- en uit kunnen kleden.

– Wanneer is een kind zelfredzaam?

Dat is lastig in regels samen te vatten. Wij verwachten dat een kind zichzelf kan aan- en uitkleden, zelf naar het toilet kan en het niet spannend vindt om alleen (met vriendjes) te zwemmen. Ouders/ verzorgenden kunnen zelf het beste inschatten of hun kind zelfredzaam is.

– Hoe kan ik een kaartje kopen?

Reserveren kan op www.zwembad-dezien.nl. Een kaartje kopen kan een dag van tevoren, vanaf 17.00 uur. Bijvoorbeeld: op maandag kun je vanaf 17.00 uur een kaartje kopen voor een uur zwemmen op dinsdag. Ook op de dag zelf kun je nog een plek reserveren. Op de site wordt duidelijk aangegeven of er nog plaats is in een tijdslot.

– Wat kost een kaartje?

Een kaartje kost 2 euro voor een uur zwemmen.

– Hoe kan ik betalen?

Via de website, bij het maken van een reservering. Neem je betaalbewijs mee om entree te krijgen.

-Kan ik een abonnement kopen?

Nee, we weten niet hoe dit zwemseizoen gaat verlopen.

-Hoe kan ik De Zien financieel steunen als ik geen abonnement aanschaf dit jaar?

Geef De Zien een zetje! Word ook Vriend van De Zien! Kijk op https://www.zwembad-dezien.nl/sponsors om te zien hoe je een financiële bijdrage kunt doen.

– Kan ik ‘gewoon’ komen zwemmen?

Je kunt komen zwemmen, maar er zijn wel regels. Je kunt een uur per dag zwemmen. Als je 12 jaar of jonger bent, zwem je in het speelbad. Vanaf 13 jaar kun je baantjes zwemmen in het diepe bad.

Verder gelden de regels van het RIVM: blijf thuis als je (milde) symptomen hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38C) of benauwdheidsklachten heeft. Nies of hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Schud geen handen.

– Mag ik ook op de ligweides liggen?

Nee, de ligweides zijn niet toegankelijk.

– Is het peuterbad geopend?

Nee, het kleine peuterbad is dicht.

– Is de glijbaan open?

Voorlopig is de glijbaan nog dicht. Zodra de glijbaan open kan, laten we dat weten op onze Facebookpagina en de website.

– Mag ik op de buis?

Ja, de buis is geopend voor kinderen tot en met 12 jaar.

– Zijn er vlotten in het bad?

In het speelbad zijn vlotten om op te spelen.

– Ik ben 13 jaar, mag ik dan ook in het speelbad?

Nee, vanaf 13 jaar mag je alleen baantjes zwemmen in het diepe bad.

– Kan ik iets kopen in de kantine?

Nee, de kantine is gesloten.

– Kan ik douchen en omkleden?

We vragen je om vooraf thuis te douchen. De douches op het zwembadterrein zijn gesloten. Na afloop kleden kinderen t/m 12 jaar zich om in de geplaatste partytenten. Eén voor de jongens, één voor de meisjes. Volwassenen kunnen zich omkleden in de kleedruimtes.

– Kan ik naar de wc?

Ja, er is één toilet geopend. Meld je bij de huismeester, die loopt met je mee. We vragen je om na toiletbezoek deze zelf schoon te maken, materiaal is aanwezig. 

– Mijn kind gaat zwemmen. Mag ik blijven wachten op het zwembadterrein?

Nee, dat mag niet. We laten maximaal 70 personen (plus vrijwilligers) toe op het zwembadterrein. Alleen dan kunnen wij 1,5 meterregel garanderen.

– Mijn kind heeft nog geen zwemdiploma. Mogen we samen zwemmen?

Nee dat mag niet. Het speelbad is alleen toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar. Het is ook niet toegestaan om aan de rand van het bad te zitten. Alleen kinderen met een zwemdiploma, die zelfredzaam zijn, mogen komen zwemmen.

– Ik kom zwemmen, hoe gaat het in z’n werk op het terrein?

Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van jouw gereserveerde zwemuurtje naar het zwembad en wacht op de plek die je wordt aangewezen door onze medewerkers. De toegang naar en van het bad is duidelijk aangegeven. Kinderen t/m 12 jaar komen niet in contact met de zwemmers van 13 jaar en ouder.

Voor het zwemmen kun je je niet omkleden, we zijn dan nog bezig om de kleedruimtes schoon te maken van de vorige groep. Je kleedt je uit, stopt je kleding in je tas en kan naar het bad toelopen.

De kinderen t/m 12 jaar kunnen zich na het zwemmen afdrogen en aankleden in een partytent die naast het speelbad staan.

Iedereen van 13 jaar en ouder kleedt zich om in de kleedruimtes.

Banenzwemmen