Bewonersinitiatief

In het diepe voor De Zien

Een openluchtzwembad dat drijft op vrijwilligers. Uitgeest laat zien dat het kan. Ruim honderd vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het mogelijk te maken dat jong en oud kunnen zwemmen en recreëren binnen de grenzen van het eigen dorp. Het zwembad is van ons!

In 2013 breekt een spannende tijd aan voor het zwembad. Dan wordt duidelijk dat de gemeente geen geld meer wil steken in de exploitatie door Optisport. Het contract loopt in 2014 af dus haast is geboden. Een heus burgerinitiatief moet het tij keren.

Actiegroep ‘De Zien Blijft’ maakt een vliegende start op de vrijmarkt op Koninginnedag 2013.

Vicevoorzitter Jan Ros en zijn helpers halen duizenden handtekeningen op van verontruste Uitgeesters. De actievoerders houden de vaart erin, want al in mei 2013 trekken ze op naar het gemeentehuis om met de overhandiging van 3400 handtekeningen het burgerinitiatief definitief gestalte te geven. Uiteindelijk loopt het totale aantal handtekeningen op tot 6000.

Een signaal waar de politiek niet om heen kan. In september 2014 ziet de Stichting Zwembad De Zien Uitgeest het licht. De doorstart is daarmee bijna een feit.

Ruim honderd vrijwilligers springen enthousiast in het diepe. Bestuursleden, werkgroepen van communicatie tot groenbeheer, te veel op om te noemen. Met maar één doel voor ogen: het zwembad behouden voor Uitgeest.

De Zien drijft op de inzet van vele vrijwilligers.

Ruim honderd vrijwilligers zorgen ervoor dat De Zien er weer fris uitziet en dat iedereen veilig kan komen zwemmen in lekker schoon water. Heb je tijd over en zin om ook te komen helpen? Er is genoeg te doen! We zoeken mensen die kunnen helpen met klussen, die toezicht willen houden, kaartjes willen verkopen of mee willen helpen met het organiseren van evenementen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het formulier hieronder.

Meld je aan!

    Je telefoonnummer

    Ik geef me op als:

    Soort vrijwilligerswerk:

    Door dit formulier in te vullen en te versturen ga ik akkoord met de voorwaarden en het privacy reglement van Zwembad De Zien.